Framåtledare Pita avgår

FOTO: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์/Facebook

Nationellt —

Pita Limjaroenrat har avgått från sin position som ledare för Move Forward Party, vilket ger plats för en ny ledare att ta på sig rollen som oppositionsledare.

Enligt grundlagen ska oppositionsledaren vara en MP från det största partiet inom oppositionen, som är Move Forward Party, eftersom det har 151 MP.

Pitas status som riksdagsledamot har dock lagts på is för närvarande, i avvaktan på ett avgörande från författningsdomstolen angående hans fall rörande mediaaktieinnehav.

Pita betonade på Facebook att han fattade detta beslut efter omfattande samråd med partiets verkställande ledamöter och riksdagsledamöter. De erkänner gemensamt den avgörande betydelsen av oppositionsledarens roll i det parlamentariska systemet. Denna roll är avgörande för effektiv statlig tillsyn och förespråkar nödvändiga reformer, sade Pita. Han kommer dock att fortsätta spela en avgörande roll i partiet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.