Thailand rankas som nionde i världen för det land som är mest öppet för företag

Den kungliga thailändska ambassaden i USA har meddelat via sin Facebook-sida att Thailand har säkrat en nionde plats bland 87 länder listade som de mest öppna för affärer 2023.

Den årliga rankingen – känd som 'Best Country: Open for Business in 2023' – organiseras av US News and World Report. Rankingen tar hänsyn till ett lika viktat medelvärde av fem faktorer, inklusive byråkrati, låga produktionskostnader, korruption, skattevänlig miljö och transparenta statliga regler.

Leder på listan som det mest öppna landet för företag är Schweiz, följt av Luxemburg och Finland. I andra änden av spektrumet är de minst öppna länderna för affärer Ryssland, följt av Iran och Vitryssland.

De 10 bästa länderna för affärsvänlighet 2023 är följande: 1. Schweiz 2. Luxemburg 3. Finland 4. Sverige 5. Norge 6. Danmark 7. Singapore 8. Panama 9. Thailand 10. Nya Zeeland.

källa: PR thailändska regeringen.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/