Tragisk olycka i Pattaya krävde liv för 3-åringar och 12-åringar i motorcykelkollision, 3 andra barn skadades

Pattaya —

Ett 3-årigt och 12-årigt barn dödades i en motorcykel-pickup-krock i dag nära Pattaya. Ytterligare tre personer skadades, alla under 18 år.

Den förödande olyckan rapporterades till Huay Yai-polisen klockan 11:30 söndagen den 17 september på Plang Road 9, Khao Mai Kaeo-distriktet. Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Polisen, The Pattaya News och räddningspersonal skyndade till platsen för att hjälpa flera skadade personer.

På platsen hade många bybor samlats för att hjälpa offren, som alla var minderåriga under 18 år. Vid undersökning upptäcktes att en 12-årig pojke och en 3-årig flicka hade fått allvarliga skador och avled tragiskt kort efter myndigheternas ankomst.

Den avlidne, vars namn undanhölls på grund av sina unga åldrar, ska ha blivit överkörda av en lastbil, efter att en motorcykel som de körde på en bil, körd av andra minderåriga, kolliderade med sina jämnåriga som körde tillsammans med dem.

Deras föräldrar hade rest för att träffa sin älskade dotter och son, och när de fick veta om deras förluster kollapsade de och brast ut i gråt.

Tre andra barn skadades i olyckan, de flesta fick icke-allvarliga sår. Eftersom de alla var under 18 år beslutade The Pattaya News att hålla inne med deras namn. De skickades till Banglamungs sjukhus för vidare behandling.

Polisen upptäckte två motorcyklar som enligt uppgift kördes av barnen på platsen. Myndigheterna intervjuade den inblandade pickup-föraren, Mr. Nikorn Khamwan, 50, som i panik förklarade att en grupp barn körde två motorcyklar, med tre barn och unga tonåringar på varje cykel.

När gruppen gick ner för en sluttning och närmade sig en kurva tappade båda motorcyklarna kontrollen samtidigt, vilket resulterade i en tumlande. Barnen var utspridda över vägen precis när Mr. Nikorn närmade sig, vilket fick honom att köra över två av dem och skadade deras ben.

Mr. Nikorn sa till polisen att han inte kunde bromsa i tid. Han parkerade omedelbart sitt fordon och rusade till barnens hjälp innan han fick sällskap av andra bybor.

Ögonvittnen till olyckan stödde Nikorns påståenden och sa att barnen misslyckades med att navigera i en kurva och förlorade kontrollen och Nikon samarbetade fullt ut för att hjälpa till. Barnen färdades också i hög hastighet, tillade ögonvittnen.

Kropparna skickades till Banglamungs sjukhus för att fastställa om barnens bortgång berodde på att de blev överkörda av lastbilen eller på grund av fallet. Det fanns inga rapporter om att rättsliga åtgärder väckts.

Thailändsk lag kräver att man måste vara minst 18 år för att köra bil eller 15 år vad gäller motorcyklar, noterar The Pattaya News. Inget av barnen bar motorcykelhjälmar.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.