Thailändsk polis beslagtog 10 miljoner amfetaminpiller i stor narkotikabust, två misstänkta tillfångatagna i Ayutthaya-operationen

Nationell-

Klockan 6:30, den 29 februari 2024, avlyssnade thailändska poliser och underrättelsetjänstemän två misstänkta som var inblandade i en drogsmugglingsoperation med 10 miljoner amfetaminpiller från norra Thailand, Phichit, till centrala Thailand, vid en PT-bensinstation i Bang Pahan, Phra Nakhon Si Ayutthaya.

Enligt polisrapporten spårade underrättelsetjänstemän två misstänkta fordon inklusive en lastbil som transporterade olagliga ämnen och en övervakningsbil på väg från Phayao till Ayutthaya. Som ett resultat av detta fångades de misstänkta, offentligt identifierade endast som Mr Charat, 47, och Mr. Teeranun, 45, på PT bensinstation i Ayutthaya.

Polisen kunde beslagta 50 ryggsäckar innehållande mer än 10 miljoner amfetaminpiller med jordbruksprodukter som förklädnader. De två misstänkta eskorterades till Bang Pahan-provinsens polisstation för vidare rättslig behandling.

Klockan 11 samma dag genomförde vice premiärminister Anutin Charnvirakul en fältinspektion på Bang Pahan-provinsens polisstation och förhörde själv de misstänkta. Denna framgångsrika operation skedde i samarbete med thailändska poliser och militärer för att spåra narkotikasmugglingen från Phayao till Ayutthaya.

Den thailändska regeringen lade vikt vid problem med olagliga substanser med integration från relevanta myndigheter som kunde avskräcka, utrota och ta itu med problem med illegala substanser med strikta åtgärder kontinuerligt på lokal och nationell nivå, enligt Anutin.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.