Den thailändska meteorologiska avdelningen avslöjar ryktena om "hetaste väderkrisen" fram till september

Nationell-

Den 27 april 2024 avslöjade den thailändska meteorologiska avdelningen offentligt ett fall där thailändska nätanvändare spred rykten och varnade för "Thailands hetaste väderkris fram till september".

Den thailändska meteorologiska avdelningen förklarade att sommaren vanligtvis börjar i mitten av februari och varar till mitten av maj, två och en halv månad. Under denna tid var jorden närmare solen och solen var direkt ovanför, särskilt i april, när solen var nästan direkt ovanför Thailand runt middagstid dagligen, vilket resulterade i full exponering för solljus.

Under sommaren varierade vindriktningarna och åtföljdes ofta av lågt tryck på grund av den rådande värmen, vilket resulterade i relativt varma och fuktiga förhållanden, med medeltemperaturer över 40 grader Celsius.

Men när regnperioden började från mitten av maj till mitten av oktober, råder sydvästra monsunen, vilket leder till att fuktiga vindar täcker Thailand. Dessa vindar hjälpte till att skingra den varma luften och ledde generellt till ökad nederbörd, vilket i sin tur hjälpte till att sänka temperaturerna.

Därför, i september, som markerade slutet på regnperioden, var kraftiga regn vanligt i nästan alla delar av Thailand. Medeltemperaturen var inte speciellt hög på grund av regnet. Situationen med extrem värmekris i Thailand var därför osannolikt att inträffa förrän i september, enligt meteorologiska avdelningen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.