79-årig thailändsk man trotsar åldern, fortsätter att sälja traditionella Isaan-musikinstrument på Jomtien Beach

Pattaya —

Trots att han är 79, en ålder då många lever i pension, fortsätter farbror Wichai, en välbekant figur längs Pattayas Jomtien Beach, att ge andra glädje genom att sälja musik och traditionella Isaan-instrument.

Farbror Wichai eller Mr. Wichai Kaewinthrathi kom ursprungligen från den lugna staden Na Wa i Nakhon Phanom-provinsen, nordöstra Thailand. Sedan han kom till Pattaya har han tillbringat över 40 år med att sälja traditionell Isaan-musik och instrument, inklusive khaen (munorgan), pin (lutor) och vot.

Varje dag ger sig farbror Wichai ut med sina instrument och tar sig fram längs den långa sträckan av Jomtien Beach. Hans söta låtar, spelade på khaen, misslyckas aldrig med att locka förbipasserandes uppmärksamhet. De vackra melodierna lockar också ofta nyfikna besökare, både thailändska och utländska, att beundra både musiken och hantverket i hans skapelser. När solen börjar gå ner beger sig farbror Wichai till södra Pattaya för att fortsätta sin musikaliska resa till sent på kvällen.

I en intervju med lokala medier avslöjade farbror Wichai att alla hans instrument är noggrant tillverkade av bambu och inte bara vanliga souvenirer. De har det rika kulturarvet i hans hem-Isaan-provins. En del av instrumenten är tillverkade av hans fru, och han är bäst på att spela khaen. Instrumenten är till salu, allt från några hundra baht till tusen baht.

För farbror Wichai är att sälja dessa instrument mer än bara ett sätt att försörja sig; det är ett sätt att dela sin passion med världen. Trots sin höga ålder tjänar farbror Wichits berättelse som en inspiration, vilket motiverar att åldern bara är en siffra.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.