Extrem hetta får turisterna att minska på Jomtien Beach

Pattaya —

Jomtien Beach i Pattaya ser betydligt färre turister när Thailands sommarvärme intensifieras.

Även om stranden fortfarande lockar ett ganska stort antal solbadare, simmare och de som söker en flykt från stadens svällande temperaturer, är folkmassorna betydligt mindre jämfört med tidigare på året, observerade The Pattaya News reportrar när de besökte Jomtien Beach kl. 2 i april 28:e.

Nedgången i antalet besökare kan orsakas av ett antal orsaker, inklusive semesterperioden efter Songkran och utan tvekan det nuvarande brännande vädret. Temperaturerna i Pattaya och Banglamung-distriktet har skjutit i höjden till nästan 40 grader Celsius de senaste dagarna. Detta kan ha avskräckt många människor från att besöka stranden.

Pattaya News reportrar frågade med strandbänksoperatörer på stranden om hur deras verksamhet gick. Mest optimistiskt uttalade att Jomtien Beach sannolikt kommer att se en liten ökning av turister under den kommande National Labor Day-helgen den 1 maj och följande helger.

Operatörerna oroade sig dock för sin inkomstsituation, och vissa sa att det bara var tillräckligt för att få pengarna att gå ihop. De berättade att även om de tar emot några kunder, är dessa människor vanligtvis lokalbefolkningen i området, med bara ett fåtal utlänningar och inhemska turister.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.