Myndigheterna utökar patruller på Jomtien Beach efter buller- och fyrverkeriklagomål

Pattaya —

Tjänstemän i Banglamung samarbetade med Pattaya-polisen för att inspektera Jomtien Beach tidigt på onsdagen den 1 maj för att förbättra freden som svar på klagomål om buller och fyrverkerier från närliggande medborgare.

A videoreportage av denna historia kan ses på vår YouTube-kanal här.

Initiativet ägde rum lite över midnatt och involverade även tjänstemän från Pattayas stadshus. Operationen härrörde också från en skottincident som inträffade sent den 25 april 2024, då en 29-årig thailändsk man, berusad och i ett hänsynslöst tillstånd, avfyrade sitt skjutvapen i havet vid Jomtien Beach, vilket orsakar panik bland turister.

Tjänstemän genomförde slumpmässiga kontroller av strandbesökare, särskilt tonåringar, för illegala ämnen, vapen och andra förbjudna föremål. De spred också varningar till försäljare som ställer upp stånd på trottoarer mot att sälja förbjudna varor, som Kratom-vatten, smällare och fyrverkerier.

Tjänstemännen berättade för The Pattaya News att dessa föremål utgjorde en olägenhet för hotellgäster och boende i närheten. De drabbade människorna klagade till myndigheterna att de varken kunde slappna av eller sova eftersom vissa strandbesökare fortsatte att störa lugnet genom att spela hög musik, dricka och skjuta upp fyrverkerier hela natten.

Den gemensamma verksamheten syftade till att avskräcka dessa aktiviteter för att säkerställa en säker och njutbar upplevelse för alla. Besökare uppmuntras att samarbeta med tjänstemän och rapportera alla olagliga aktiviteter för att garantera säkerheten i området.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.