Chiang Mai kämpar mot allvarliga luftföroreningar mitt i en skogsbrandskris

PRESSMEDDELANDE:

Chiang Mai-provinsen har upplevt försämrad luftkvalitet på grund av pågående skogsbränder, med lokala myndigheter som rapporterar en alarmerande ökning av hotspots i hela provinsen.

Trots ansträngningar för att minska brinnande aktiviteter bekräftade Wildfire and Pollution Control Command Center 52 nya hotspots i går (29 april), utöver 166 identifierade av Geo-Informatics and Space Technology Agency (GISTDA) på söndagen (28 april).

Luftkvalitetsövervakningsstationer i provinsen har registrerat kritiska nivåer av ultrafina partiklar (PM2.5), med avläsningar på sex stationer som sträcker sig från 53.3 mikrogram per kubikmeter luft (μg/m³) till 102.7 μg/m³, alla överstigande den säkra 24-timmars exponeringströskeln på 37.5 μg/m³. Som ett resultat steg Chiang Mais luftkvalitetsindex till 161, och dess PM2.5-nivå uppmättes till 74.1 μg/m³ vid 10-tiden i går, vilket rankade den som den fjärde mest förorenade staden i världen enligt IQAir.com.

Chiang Mais guvernör Nirat Phongsitthithawon har uppmanat alla relaterade myndigheter att intensifiera sina ansträngningar för att bekämpa luftföroreningar, och noterar att den ihållande dåliga luftkvaliteten orsakar betydande hälsoproblem och negativt påverkar regionens turistindustri.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.