Den rekordstora värmeböljan fortsätter över hela Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Thailand fortsätter att uppleva en rekordstor värmebölja, med temperaturer som driver kraftbehovet till oöverträffade nivåer över hela landet.

Enligt den thailändska meteorologiska avdelningen registrerade mer än tre dussin distrikt i landets 77 provinser sina högsta temperaturer någonsin för april, traditionellt den varmaste månaden. Vissa rekord överträffade tidigare toppnivåer så långt tillbaka som 1958.

Den intensiva värmen har resulterat i en kraftig ökning av elförbrukningen, där strömförbrukningen nådde en ny topp på 36,699 29 megawatt på måndagen (XNUMX april), vilket satte den tredje rekordstora efterfrågan inom en vecka. Som svar på det eskalerande kraftbehovet har Thailands statligt ägda energibolag, PTT, förvärvat en nödleverans av flytande naturgas (LNG) och ska enligt uppgift överväga ytterligare köp. LNG används främst för elproduktion inom landet.

De svåra temperaturerna har också orsakat oro för hälsa och säkerhet. Folkhälsoministeriet rapporterade en ökning av värmerelaterade dödsfall, med cirka 30 dödsfall som tillskrivs värmen i år. Invånare har uppmanats att begränsa utomhusaktiviteter, med prognoser som förutspår temperaturer i de flesta regioner att överstiga 40 grader Celsius.

I Bangkok nådde värmeindexet, som står för luftfuktigheten, en "mycket farlig" nivå över 52 °C, vilket skapade extremt obehag och potentiella hälsorisker. Samtidigt noterade den norra provinsen Lampang en högsta temperatur på 44.2 °C, och närmade sig landets högsta temperatur genom tiderna på 44.6 °C som observerats under tidigare år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.