Illegal brand i kemiskt lager i Ayutthaya slukar fyra ton beslagtaget avfall, föranleder nödutrymningar

Ayutthaya—

Klockan 6, den 00 maj 1, rapporterade thailändska nationella medier en brandincident med mer än fyra ton polisbeslagtaget kemiskt avfall i ett illegalt kemikalielager i Phachi, Ayutthaya.

Det illegala kemikalielagret var uppslukat av våldsamma lågor och området täcktes av kemikalierök som orsakade en obehaglig lukt för lokalbefolkningen.

Relevanta myndigheter i Ayutthaya samordnade med mer än 10 brandbilar för att hålla branden under kontroll över natten eftersom det kemiska avfallet var oidentifierade ämnen.

Lokalbefolkningen och en närliggande sjukhuspatient ombads för omedelbar evakuering på natten eftersom den påverkade radien var tre kilometer.

Redan vid presstid kunde brandmännen släcka branden, men vit kemikalierök och en obehaglig lukt fanns fortfarande i en 100-meters radie.

Vid inspektion av luftkvaliteten rapporterade Thai Pollution Control Department att luftkvaliteten inte var på en farlig nivå, men på lagret var toxicitetsnivån fortfarande mycket hög. Ayutthaya-tjänstemännen inrättade ett fältsjukhus som ett tillfälligt skydd för lokalbefolkningen.

Läs vår senaste berättelse om en brand i en stor fabrik för lagring av kemiskt avfall i Ban Khai, Rayong.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.