500 Pattani-muslimer samlas i utomhusbön, vädjar om regn under torkakrisen

Pattani—

Klockan 8:00, den 3 maj 2024, rapporterade lokala medier i Pattani att mer än 500 muslimer deltog i en utomhusbön för att be Gud om regn i Pattani-området eftersom vädret hade sett en torka i månader.

Enligt Pattani lokala medier påverkade det brännande vädret i området i hög grad jordbruket och boskapen eftersom lokalbefolkningen hade upplevt ett allvarligt problem med vattenbrist. Herr Waedueramae Mamingji, ordföranden för Pattanis provins islamiska kommitté, ledde bönerna under den gassande solen.

Dessutom var bönen att be om förlåtelse från Gud för deras dåliga uppförande som de trodde fick dem att möta svårigheter och torka. Det rapporterades av lokal Pattani press att några av dem aldrig hade bett om regn i sina liv eftersom det var en bön som ansågs genomföras under speciella omständigheters.

Den senaste torkasituationen i Pattani inspekterades av relevanta lokala myndigheter med uppgift att övervaka situationen noggrant.

Vatten för personligt bruk och konsumtion var enligt uppgift tillräckligt, men vattenbristen gällde främst jordbruk och boskap eftersom vattenkällorna gradvis hade minskat under de senaste månaderna på grund av brist på regn.

Pattani-tjänstemän undersökte och inspekterade för närvarande de drabbade områdena noggrant för att ta itu med torkan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.