Pattayas borgmästare arbetar med vattenbrist på Koh Larn

Pattaya —

Pattayas borgmästare Mr. Poramese Ngampiches arbetar med Chonburis guvernör Thawatchai Srithong för att ta itu med vattensituationen på Koh Larn.

De två träffade East Water Company, det största vattenförsörjningsföretaget på ön, torsdagen den 2 maj för att diskutera omedelbara och långsiktiga lösningar.

För att ta itu med det långsiktiga problem med vattenbrist, instruerade myndigheterna East Water Company att öka öns vattenproduktionskapacitet. Företaget gick med på att öka sin dagliga vattenproduktion till 3,000 300 kubikmeter per dag från nuvarande XNUMX kubikmeter i början av nästa år. Denna ökning förväntas möta öns växande vattenbehov från både invånare och turister.

Under tiden arbetar tjänstemän med att distribuera mer vatten till de drabbade områdena tills den långsiktiga lösningen träder i kraft.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.