Den thailändska meteorologiska avdelningen varnar för sommarstormar och hög värme under de kommande 24 timmarna

Nationell-

Den 4 maj 2024 förutspådde den thailändska meteorologiska avdelningen väderförhållandena för de kommande 24 timmarna.

Under de kommande 24 timmarna skulle lågt atmosfärstryck på grund av värmen täcka den övre delen av Thailand. Detta tillstånd skulle få Thailand att uppleva allmänt varmt till mycket varmt väder med klar himmel under middagstid.

Medborgare uppmanades att ta hand om sin hälsa genom att undvika långvariga utomhusaktiviteter och dricka tillräckligt med vatten.

Den västliga vindvågen från Myanmar passerar över den norra övre regionen och nordöstra övre regionen, tillsammans med den sydostliga vinden och sydliga vinden som täcker den övre delen av Thailand, skulle leda till sommarstormar i dessa områden. Dessa stormar kan innehålla åskväder, starka vindar och hagelväder.

Medborgare bör vara medvetna om farorna med åskväder, starka vindar och hagelväder, samt farorna med blixtnedslag som kan uppstå. Vidare, under stormarna, rekommenderades det att undvika att vistas utomhus, under stora träd, svaga strukturer och icke-hållbara reklamskyltar. Jordbrukare bör förbereda sig och vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra skador på grödor.

När det gäller den nordostliga vinden som täcker Andamansjön, med den sydostliga vinden som täcker Thailandviken och den södra regionen, kan den södra regionen fortfarande uppleva en del åskväder. Fiskare bör undvika att segla i områden med åskväder.

När det gäller luftkvaliteten skulle de norra, nordöstra och centrala regionerna, inklusive storstadsområdet Bangkok, samla små dammpartiklar, PM 2.5, vid måttliga till höga nivåer. Detta berodde på den svaga vindtäckningen och dålig luftventilation i dessa områden.

Tidigare, den 3 maj, rapporterade thailändska nationella medier sommarstormar som drabbade flera provinser i norra och nordöstra Thailand.

I Uttaradit orsakade den starka vinden och det kraftiga regnet många distrikt som skadades när reklamskyltar, elstolpar, träd och andra svaga strukturer kollapsade. Dessutom gick elen tillfälligt ut i hela staden.

Sommarstormen i Uttaradit orsakade Uttaradit Hospital betydande skada och patienter evakuerades omedelbart till opåverkade våningar.

I Nong Bua Lamphu rapporterades mer än 750 hushåll i fyra distrikt vara drabbade av hagelstormar. Relevanta myndigheter vidtog omedelbara åtgärder för att hjälpa offren i enlighet med detta.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.