Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Ombildning av kabinettet och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 29 april till söndagen den 5 maj 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Webbplatsen för Royal Thai Government Gazette publicerade ett kungligt kommando som befriade ministrar från deras positioner och utsåg nya.

Den thailändska premiärministern uttryckte offentligt att vissa ministerposter borde anpassas för lämplighet och för att gynna förvaltningen av landet.

2. Thai Metropolitan Electricity Authority (MEA) avslöjade offentligt årlig statistik över det maximala energibehovet, ett toppeffektvärde förbrukat under ett visst tidsintervall, i Bangkok, Nonthaburi och Samut Prakan.

Enligt MEA, den 29 april 2024, mellan 2:30 och 3:00, var Max. Efterfrågan låg på 9,802.65 XNUMX megawatt (MW) som ansågs vara toppeffektvärdet för MEA vid presstid.

3. Thailändska nationella medier rapporterade sexarbetarstatistik efter land och kön gjord av International Union of Sex Workers med anledning av Labor Day.

Sexarbetare i Thailand kämpade för legalisering av prostitution för sina grundläggande rättigheter och yrkesskyddsrättigheter.

4. Chokchais poliser fick en rapport om en man som råkade falla in i en elektrisk ledning/brunn när han korsade en väg nära Soi Lat Phrao 49, Lat Phrao, Bangkok.

Bureau of Public Works, Bangkok, utfärdade ett brev till Metropolitan Electricity Authority (MEA) angående avbrytande av konstruktionen av elektriska ledningar/brunnar i samarbete med det upphöjda elektriska tåget Yellow Line.

Thailändska nationella medier rapporterade att familjen och släktingarna till ett manligt offer som ramlade in i en elektrisk ledning i Bangkok beslutade att lämna in en stämningsansökan på 10 miljoner baht i ersättning från Metropolitan Electricity Authority (MEA).

Vila i frid till offret.

5. Lokala medier i Trang rapporterade att en långsvansad båt med 14 individer kapsejsade i Tranghavet, två kilometer från en hamn i Sikao, Trang, vilket resulterade i en olycka.

En av de thailändska turisterna, offentligt identifierad endast som Mrs. Atchara, 68, förklarades senare avliden av läkare eftersom hon enligt uppgift föll medvetslös medan hon räddades och fick havsvatten in i hennes lungor.

Tack och se dig nästa vecka!

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.