Pattaya dränkt av svalkande regn, men isolerade översvämningar orsakar förödelse

FOTO: Matichon

Pattaya —

Områdena i och runt Pattaya såg äntligen lite välbehövligt regn tisdagsmorgonen den 7 maj, efter månader av torrt väder. Skyfallen kom dock till en kostnad, eftersom de utlöste fruktansvärda översvämningar i flera områden.

I Pattaya har kraftiga regn piskat staden sedan morgonen, vilket orsakat snabba översvämningar längs olika vägar, särskilt de som är utsatta för översvämning under långvariga skyfall.

På järnvägslinjen, mellan Soi Khao Ta Lo och Soi Wat Thammasamakkhee, gjorde översvämningsvattnet att gatan blev oframkomlig för små fordon. Man uppskattade att översvämningsvattnet hade stigit över 50 centimeter på vägytan, vilket gjorde vissa delar till och med oframkomliga för alla fordon.

Samtidigt, i Sri Racha, orsakade syndafloden översvämningar i både bostadsområden och kommersiella områden. Vatten forsade också ner från kullarna, förde med sig skräp och täppte till avlopp, vilket hindrade vattnet från att rinna ut i havet. Detta resulterade i att vattennivåerna nådde 30-50 centimeter i vissa områden.

Tjänstemän från Sri Racha Municipality Disaster Prevention and Mitigation Office tvingades tillfälligt stänga flera vägar på grund av översvämningar, inklusive Assumpthon Road, Soi Roongped, Soi Sutsakorn och Khao Kilo Soi 21 Road.

Många invånare överrumplades av de kraftiga och plötsliga regnen eftersom de inte kunde flytta sina tillhörigheter i tid. Men majoriteten av nätanvändare var lättade och glada eftersom översvämningarna svalnade temperaturerna avsevärt i och runt Pattaya som hade varit heta i flera veckor. Regnet hjälpte även till med pågående torka i och runt området, som denna i Koh Larn.

FOTO: Matichon
FOTO: Matichon
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.