Thailändska myndigheter avlyssnar illegalt vietnamesiskt fiske i Thailandbukten

Nationell-

Den 6 maj 2024 höll Thai Central Investigative Bureau (CIB) en presskonferens om en grupp vietnamesiska fiskare som påstås fiska illegalt i övre Thailandbukten.

Det rapporterades att oidentifierade thailändska fiskare rapporterade till den thailändska marinpolisen att en grupp båtar bemannade av människor av okänd nationalitet hade gjort intrång i deras lagliga fiskeområde i den övre thailändska viken.

Efter ytterligare utredning skickades den thailändska marinpolisen och relevanta myndigheter ut för att patrullera det rapporterade området från 30 april till 5 maj. De utländska båtarna kunde dock till en början undvika polisens upptäckt och arrestering, särskilt vid gränsområdet för nedre och övre Thailandviken.

Enligt polisrapporter har fem vietnamesiska båtar upptäckts och påstås ha inträtt i Thailands viken 50 nautiska mil från kusten. Polisen bad de utländska båtarna om inspektion och för att se eventuella lagliga fiskekort, men gruppen ska enligt uppgift försöka fly från polisens förföljelse.

Som ett resultat av detta beslagtog den thailändska marinpolisen senare fem fiskebåtar och fångade 23 vietnamesiska misstänkta som fiskade illegalt under Thailands stängningssäsong.

Dessutom beslagtogs blandade fiskarter, cirka 600 kilogram, från dem i den övre Thailandbukten, nära Prachuap Khiri Khan, eftersom fisken erhölls illegalt.

Inledningsvis greps de 23 vietnamesiska misstänkta och fem fiskebåtar beslagtogs vid Bang Saphans polisstation för vidare rättsliga förfaranden.

Namnen på de misstänkta har inte lämnats till media.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.