Chonburis guvernör ger bort 100,000 XNUMX liter vatten till lokalbefolkningen på Koh Larn

Pattaya —

Chonburis guvernör Thawatchai Srithong, tillsammans med Pattayas stadstjänstemän och relevanta myndigheter, besökte Koh Larn den 7 maj för att dela ut 100,000 XNUMX liter gratis vatten till invånare som drabbats av Thailands nuvarande torrperiod.

Denna generösa giveaway gav omedelbart lättnad till över 50 hushåll på ön, enligt Mr. Thawatchai. Varje hushåll fick cirka 2,000 XNUMX liter rent vatten för sitt dagliga liv.

Före distributionen, invånare på Koh Larn rapporterade att de står inför allvarlig vattenbrist. De klagade över att priset på vatten steg nästan fyrfaldigt, från 300 baht till över 1,200 XNUMX baht, under perioden med hög efterfrågan.

Enligt Chonburis guvernör kommer Pattaya City att tillhandahålla ytterligare 150,000 XNUMX liter vatten till lokalbefolkningen inom en snar framtid, samtidigt som staden arbetar med att hitta en långsiktig lösning på problemet.

pattaya såg också sina första anständiga regn på månader den 7 maj men behöver se mycket mer för att helt lindra pågående vattenbrist och torka.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.