Dödlig bussolycka i Lampang: Förare dödad, kinesiska turister skadade efter krasch i träd

Lampang—

Klockan 11:20, den 7 maj 2024, fick Thoen-poliser en rapport med dödlig olycka om en buss med 33 kinesiska turister som kraschade in i träd vid vägkanten på Phahonyothin Road, Thoen, Lampang.

Thoen-polisen och räddningstjänsten sändes till olycksplatsen och hittade en buss i svårt tillstånd som kraschade in i vägkanten. Enligt Thoen-polisen hittades bussföraren, offentligt identifierad endast som Mr. Chaturapat, 31, död.

Dessutom fick två kinesiska passagerare allvarliga skador och 31 andra fick lindriga skador.

Thoens räddningstjänstteam utförde första hjälpen innan de överförde de sårade till Thoen och Sop Praps sjukhus för omedelbar medicinsk behandling. De oskadade passagerarna eskorterades till Thoens polisstation och väntade på att en annan buss skulle hämta dem och fortsätta till Bangkok.

Efter en första undersökning hade bussen plockat upp de kinesiska turisterna från Fang, Chiang Mai för att resa till Bangkok. Polisen antog att föraren kunde ha varit trött och slumrat till, vilket gjorde att bussen tappade kontrollen och krockade med träd vid vägkanten. Dessutom kan vägen på olycksplatsen ha varit halt eftersom det tidigare hade regnat.

Polisen kommer dock att utreda den exakta orsaken till olyckan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.