Thailand välkomnar över 12.5 miljoner utländska turister 2024 hittills och genererade 605 miljarder baht i intäkter

Nationell-

Den 7 maj 2024 avslöjade det thailändska ministeriet för turism och sport offentligt statistik över inkommande utländska turister från 1 januari till 5 maj 2024, totalt 12,588,825 605 XNUMX besökare, vilket genererade turistintäkter på XNUMX miljarder baht.

De fem bästa nationaliteterna var kinesiska turister med 2,461,620 1,634,388 784,550 besökare, malaysiska turister med 704,427 677,783 XNUMX, ryska turister med XNUMX XNUMX, koreanska turister med XNUMX XNUMX och indiska turister med XNUMX XNUMX, enligt ministeriet för turism och sport.

Men under den senaste veckan från 29 april till 5 maj hade Thailand totalt 639,822 12,419 inkommande utländska turister. Antalet minskade med 1.9 91,403 eller XNUMX % jämfört med föregående vecka. Det rapporterades att antalet dagliga genomsnittliga utländska besökare var XNUMX XNUMX.

Ministeriet för turism och sport förutsåg att antalet utländska turister skulle minska ytterligare när Thailand gick in i lågsäsongen. Den thailändska regeringen främjade dock Thailands turism såsom visumbefrielse till olika länder inklusive Kina, förlängning av viseringsfriheten för resor som inte överstiger 60 dagar till Ryssland.

Nyligen godkände det thailändska kabinettet förlängningen av den 30-dagars visumfria inresan för indiska och taiwanesiska besökare till den 11 november 2024.

Enligt ministeriet för turism och sport skulle viseringsbefrielsen och viseringsförlängningen potentiellt bygga upp förtroende för utländska turister, underlätta reseåtgärder och öka antalet flygbolag opererar till Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.