Pattaya-polisen inleder tillslag mot migrerande tiggare, arresterar flera misstänkta

Pattaya —

Polisen i Pattaya genomförde en razzia den 9 maj 2024 för att slå ner på illegala migranttiggare som hade anklagats för att ha stulit thailändares jobb och irriterat turister.

Tillslaget var ett svar på klagomål från lokalbefolkningen och turister om illegala invandrare som arbetar i staden som vi rapporterade i går.

Razzian leddes av Pol. Löjtnant Sirichat Nuthet, biträdande chef för Pattayas polisstation, tillsammans med tjänstemän från turistpolisen, immigrationsbyrån och lokala myndigheter. Verksamheten fokuserade på områden längs Pattaya Beach, Walking Street och andra populära turistattraktioner.

Under razzian mötte poliser en grupp på åtta utländska tiggare med små barn, från ett till tre år gamla. Dessa personer greps och greps. Dessutom greps två utlänningar som sålde blommor och en som sålde jordnötter. Deras nationalitet avslöjades inte för media.

Pattaya-polisen berättade dock för The Pattaya News att det inte fanns några bevis för att illegala försäljare skulle ha stulit thailändares jobb. Ändå erkände tjänstemännen oron och lovade att fortsätta sin utredning av anspråket. De kommenterade inte heller om dessa invandrare kan vara inblandade i människohandel eller om de barn som hittats med dem verkligen tillhörde dem.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.