Pattaya Cricket Club tvingades till semifinal efter nederlag mot Bangkok Blues

PRESSMEDDELANDE:

Välkommen tillbaka till PCC matchrapporterna. Den senaste rapporten var en vinst mot AIT den 24 mars, vilket tog PCC till 3:e plats i Bangkok League. Songkran-festligheterna tvingade fram ett tillfälligt upphörande av cricketmatcher och den sista matchen på ligascenen mot Young Thai Sikhs Association förverkades till PCC. "Segern" tog PCC till 12 poäng i tabellen och tack vare en högre Net Run Rate, till andra plats över Asian Stars och bakom Bangkok Blues CC.

När tabellen var klar och nått 2:a plats var PCC planerade att spela Bangkok Blues CC i kvalet. Framgång skulle leda till finalen och en förlust skulle leda till semifinal mot PCC:s nemesis, Asian Stars. En vinst i den matchen skulle ta PCC tillbaka till finalen och lämna Asian Stars på 3:e plats där de hör hemma.

Denna rapport avser kvalet som ägde rum på AIT University i Bangkok den 5 maj i den brännande eftermiddagshettan och ett ganska snabbt utefält. Domarna, Harminder Singh och Tauseef Khalid, bevittnade tosningen av Andy Emery (PCC) och Shantanu Tambe, som Andy vann och bestämde sig för att slå först.

De vanliga misstänkta skickades in för att öppna vadden, Ryan Driver och Luke Stokes mot takten från Vivek Yadav och Monish Devadiga. Bowlers hade övertaget i de första 4 oversna med endast 17 runs. Luke tappades av målvakten och en fältspelare i mitten av den 4:e över, innan ett våldsamt drivande skott kom från bowlarens fot, Monish, och fångades av Predeep Maurya för bara 3. Det var oklart om bollen hade träffat marken när som helst.

Det behöver inte sägas att Luke inte var road. 11 för 1 i fjärde over var inte hur PCC ville starta. Roshan Perera anslöt sig till Ryan och löphastigheten ökade med enstaka gräns 4:or från båda slagmännen. Monish slog till igen i den 10:e över med poängen på 59 när Masud Anwar fångade Ryan på den långa gränsen för 28. Andre Human anslöt sig till Roshan och fick omedelbart intryck med flera gränser mot Ajay Tak och Kamlesh Singh och blev verkligen stöttepelaren i mellanordning.

Roshan gick för 18 i Ajays första over, den 11:e, fångad av den 12:e mannen, Vimlesh Yadav vid mitten av wicket. 66 för 3. Jainish tog vecket och gav bra stöd med snabba 21 på 21 bollar, medan Andre tog ledningen. Ajay och Kamlesh tog en bashing när poängen flyttade sig stadigt till 97 utan förlust och drinkar vid den 15:e över. Shantanu kastade en dyr över innan han tog sig från attacken.

Masud slog till i sin 2:a over när han kastade Jainish för 21 i den 18:e over. Detta förde Habby Singh till vecket och en förändring av takten när han tog Kamlesh till städarna med 3 sexor i rad, varav en kunde ha varit en 9:a. Det varade inte länge utan Kamlesh fick sin revansch, när Monish tog Habby för 36 efter bara 14 bollar. 171 för 5 i den 22:a overen och ett mycket bättre resultat vinkade, men ytterligare tre wickets föll under de tre sista oversna. Andre för hårt intjänade 48, Terry Paiva för 4, slutade och Ben Walter för 7, så PCC avslutade sina innings på 191 för 8.

BBCC hade bollat ​​ganska bra och deras markarbete i fältet hade varit bra, men de skulle behöva slå bra för att vinna.

BBCC:s innings började med Vidit Mishra och Abdul Rehman vid vecket medan Ryan och Andre öppnade bowlingen. Återigen var båda öppnarna ganska ekonomiska och tog en tidig wicket. I det här fallet gjorde Vidit de flesta av löpningarna, men hans partner, Abdul, föll mot Andre, bollade med en inswinger för 6 och poängen på 23 i den 4:e overen.

Vinay Rao ersatte Abdul och Andre ersattes av Ben, en högerarms off-spinner, som fick Vinay stumpad av Jainish för 9 i sin första over med poängen på 34. Kamlesh tog vecket. Du vet vad de säger, "Där det finns en wicket finns det 2 eller 3". Ryans nästa over tvingade Vidit att gå i pension när en boll träffade hans fotled och han ersattes av kapten Shantanu.

I samma over blev Shantanu kastat av Ryan för en anka och PCC var på en roll på 34 för 3 i den 7:e over. Manish Sexena varade bara i 3 bollar innan han förlorade sin wicket mot Ryan, slog för 1 i den 9:e overen med kärnan på 36. Ryan avslutade med utmärkta 5 overs 2 för 24. Det var här spelet förändrades eftersom Kamlesh hade etablerat sig. och Pradeep tog vecket.

Båda slagmännen hävdade snabbt dominans över Steve Christie och tog enstaka dubbelsiffror från Ben, Habby, Terry och i synnerhet Andres sista 3 overs för 47. När slagmännen anlände var runrate mindre än 5 och över med BBCC som var 11 runs efter PCC i samma skede. Vid den 15:e over och drinkar var BBCC 104 för 4 och 7 runs före och behövde 8.8 runs/over. De gjorde mål på 11 runs/over och avslutade med 2 overs kvar.

Pradeep slog extremt bra, med 7 fyror och 9 sexor från sina 105 not out och fick skickligt stöd av Kamlesh som hade 45 not out. De gav ingenting bort och även om PCC ställde till bra och höll sina extranummer till en mycket rimlig 15, kunde de inte hålla tillbaka Pradeep.

Det fanns några tråkiga bowlingsiffror med Steve Christies 4 overs 0 för 42 och Andre Humans 5 overs 0 för 60. Ben Walter gjorde bra ifrån sig med 3 overs 1 för 16. BBCC gjorde 193 på 23 overs och vann med 6 wickets. PCC kommer verkligen att spela Asian Stars på lördag 11 maj.

PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar och Pattaya Sports Club för deras stöd och hjälp.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.