Pattaya Nong Nooch Tropical Garden firar den nya elefantkalvens födelse

Pattaya —

Nong Nooch Tropical Garden firade födelsen av en ny elefantunge med en traditionell välsignelseceremoni idag, den 9 maj.

Ceremonin leddes av Phra Kru Si Sara Thikhun, abboten i Khao Khanthamat-templet och huvudmunken i Sattahip-distriktet. Evenemanget markerade det glada tillfället att välkomna den nyaste elefantungen till trädgårdens elefantreservat.

Elefantmodern, Pang Nong Ploy, 24, har tidigare fött två kalvar och har en unik vana att använda sin fot för att röra sin nyfödda under förlossningen. På grund av detta speciella beteende tog Nong Nooch Gardens personal extra hand om Pang Nong Ploy under hela hennes graviditet.

Efter en månad, den 30 april, klockan 6:00, visade Pang Nong Ploy tecken på nära förestående leverans. Personalen säkrade henne sedan på en stolpe för att säkerställa kalvens säkerhet. Klockan 10:45 föddes en frisk elefanthona. Hon kunde genast stå och balansera på egen hand.

Den nyfödda kalven fick namnet Pang Measa. Hon välkomnades av andra elefanter med en procession av dansare och 30 elefanter. Blomgirlanger sattes på Pang Measa och hennes mamma för att skapa lycka.

Nong Nooch Tropical Garden tar för närvarande hand om totalt 74 elefanter, under överinseende av ett dedikerat team av veterinärer och elefantskötare. Trädgården är den första i Thailand som erhållit certifiering för utmärkta elefantvårdsmetoder från avdelningen för boskapsutveckling och National Bureau of Agricultural Commodity and Food Standards, enligt trädgårdstjänstemän.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.