Man undviker bensinbetalning, greps senare efter att ha lett polisen på en höghastighetsjakt i flera thailändska provinser

Samut Songkhram—

Klockan 9:00 den 10 maj 2024 fick polisen i Phetchaburi en rapport från en bensinstationschef om en man i en grå sedan som påstås fly från en bensinstation i Samut Songkhram, undvika en betalning på 500 baht och köra till Prachuap Khiri Khan .

Enligt polisrapporten sändes Khao Yoi och Tha Yang-poliser för att avlyssna den misstänkte i Phetchaburi-området när den misstänkte enligt uppgift körde i hög hastighet. Den misstänkte ska dock ha kunnat undvika polisavlyssningsförsök från Muang Phetchaburi, Ban Lat, Tha Yang och Cha-am polisstationer på väg till Hua Hin, Prachuap Khiri Khan.

Dessutom ska den misstänkte ha försökt krascha in i polispatrullbilar och bensinstationschefens bil som följde efter den misstänkte från Samut Songkhram.

Enligt polisen ska poliser ha använt skjutvapen för att avlyssna den misstänktes sedan i Pranburi, Prachuap Khiri Khan, och kunna gripa den misstänkte efter hans försök att fly från Samut Songkhram. Det rapporterades att den misstänkte flydde en sträcka på totalt 160 kilometer.

Ms. Kantana Phuengphothong, bensinstationschefen, berättade för polisen att den misstänkte vid 7 på morgonen påstås ha undgått betalning av en bensinräkning på 30 baht.

Kantana och hennes pojkvän som satt i en bil i närheten följde sedan efter den misstänkte och polisanmälde händelsen.

Kantanas bil var enligt uppgift trasig efter att ha kört i hög hastighet konstant och skulle kosta mer än 500 baht att laga den.

Inledningsvis var den misstänkte, offentligt identifierad endast som Mr. Preecha, 53, förvirrad och berättade för polisen att han påstås vilja åka hem till Trang och inte hade några pengar att betala för gasen. Så han bestämde sig för att riskera att inte betala för sin faktura och förväntade sig inte att chefen skulle följa honom över provinserna.

Klockan 6:30 eskorterades Preecha till Mueang Samut Songkhrams polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.