Thailands stränder att besöka i maj

Khanom Beach ligger i Hat Khanom - Mu KoThale Tai National Marine Park, Nakhon Si Thammarat

PRESSMEDDELANDE:

Thailands stranddestinationer är populära bland resenärer runt om i världen för deras genomskinliga hav, vita sandstränder och orörda öar, samt sport och aktiviteter. Men när man planerar en strandsemester i Thailand är det viktigt att notera att olika sidor av halvön har olika väder.

I maj månad är vädret i Thailandbukten ofta fint och soligt, medan Andamansjön påverkas av den våta årstiden. Thailands avdelning för nationalparker, vilda djur och växtskydd har rekommenderat flera marina nationalparker som är bra att besöka i maj:

– Khao Sam Roi Yot National Park, belägen vid kusten i Prachuap Khiri Khan-provinsen;

– Khao Laem Ya – Mu Koh Samet National Park, Rayong;

– Mu Koh Chang nationalpark, Trat;

– Mu Koh Ang Thong nationalpark, Surat Thani;

– Mu Koh Chumphon National Park, Chumphon;

– Hat Khanom – Mu Koh Thale Tai nationalpark, Nakhon Si Thammarat.

Vädret kan dock ibland vara oförutsägbart, så det är viktigt att kontrollera väderprognosen innan ditt besök, och vara uppmärksam på eventuella varningsflaggor på stränderna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.