Pattaya-polisen griper en man från Nya Zeeland efter nästan sex års överseende

Pattaya—

Den 11 maj 2024 rapporterade thailändska nationella medier att polisen i Pattaya City fångade en 60-årig medborgare från Nya Zeeland som påstås ha stannat kvar i nästan sex år i Pattaya, Chonburi.

Enligt thailändska nationella medier utfärdades Pattaya Citys utredningspolis under operationen "röntgen"-programmet av den thailändska regeringen att inspektera lokalbefolkningen och slå ner illegala utlänningar utan giltiga visum, begå brott och ta över thailändska lokalbefolkningens företag .

Som ett resultat inspekterade polisen i Pattaya City regelbundet sina utsedda områden och hittade en manlig utlänning i en 7-11-butik i Soi 8, Jomtien Beach Road, Pattaya, enligt underrättelsekällor. Polisen bad om visumdokumentation från utlänningen innan de eskorterade honom till immigrationskontoret i Pattaya, eftersom det visade sig att han inte hade någon juridisk dokumentation.

Mannen, offentligt identifierad endast som Mr. Grant, en 60-årig nyzeeländsk medborgare, stod inför anklagelser för övervistelse i Thailand i mer än 2,173 XNUMX dagar. Grant ska ha berättat för polisen att han tillbringade sin tid mestadels hemma, inte umgås med någon och inte hade några vänner för att undvika polisgripandet.

Grant skulle dock gå och handla på natten för att uppfylla sina minimibehov innan han arresterades i 7-11-butiken, enligt polisrapporten.


Inledningsvis åtalade poliserna rättsliga åtgärder mot Grant och eskorterade honom till Pattayas polisstation för ytterligare juridisk behandling och utvisningsbehandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.