Polisen hittar kroppen av försvunnen koreansk man i plasttunna i Pattaya-reservoaren

Pattaya —

Thailändsk polis hittade kroppen av en försvunnen sydkoreansk man i en plasttunna fylld med cement i en reservoar i Pattaya, efter en utredning av ett fall av kidnappning och lösen.

En videoreportage av denna historia finns här.

Offret, som identifierats av thailändsk polis som Eui Jong Roh, 34, hade varit försvunnet sedan den 7 maj efter att hans mamma fått ett krav på lösen på 3 miljoner baht från sina kidnappare. Kidnapparna hotade att döda, stycka och sälja Mr. Rohs organ på den svarta marknaden om lösensumman inte betalades senast den 8 maj.

Thailändsk polis inledde en utredning och förhörde offrets thailändska fru (namnet undanhålls för hennes säkerhet) och fick reda på att frun träffade Roh för sista gången den 2 maj på en pub i RCA-området i Bangkok. Efter att ha granskat CCTV-filmer den 3 maj fann polisen två koreanska män som anklagade och med våld tog Roh in i en bil runt klockan 2. Det visade sig att bilen i fråga var en hyrbil. De begav sig sedan mot Pattaya innan de bytte till ett nytt hyrfordon, en pickup och hyrde boende nära Mapprachan Reservoir.

Den 4 maj runt 9 fångade CCTV-filmer pickupen som lämnade boendet med ett svart lakan som täckte dess säng. Thailändsk polis fann att de misstänkta tidigare hade köpt en plasttunna från en lokal butik. Lastbilen anlände sedan till Mapprachan Reservoir där kroppen av Mr. Roh stoppad i tunnan övergavs i vattnet.

Offrets kropp upptäcktes den 11 maj av polisen i Pattaya. Myndigheterna förhörde sedan en lokal butiksägare, 31-åriga Nitaya Janprung, som avslöjade att den 3 maj kom en utlänning till hennes butik i en fyradörrars vit pickup för att köpa en stor plasttunna, två rullar nylon rep och sax.

Mannen visade inga tecken på misstanke. CCTV-kameror kunde tydligt spela in honom.

En obduktion genomförs för att fastställa den exakta orsaken till Mr Rohs död. Polisen utreder och har ännu inte gripit någon.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.