Thai Meteorological Department utfärdar väderprognos: Stigande temperaturer och åskvädersvarningar i flera regioner

Nationell-

Klockan 5:00 den 12 maj 2024 rapporterade den thailändska meteorologiska avdelningen de allmänna väderförhållandena och prognosen för de kommande 24 timmarna.

Lågtrycksområden på grund av den rådande värmen som täcker Thailands övre regioner, tillsammans med områden med svala luftmassor som täcker de övre delarna av Thailand, började försvagas. Detta tillstånd fick temperaturen att stiga i Thailand, med varmt väder och delvis molnig himmel under middagstid och varmt väder i vissa delar av den norra regionen.

Samtidigt täckte sydostliga vindar och sydliga vindar den nedre norra regionen, den nordöstra regionen, den centrala regionen och den östra regionen. Detta mönster ledde fortfarande till åskväder och starka vindar till vissa områden i de norra och centrala regionerna.

Människor i de övre delarna av Thailand bör vara försiktiga med faror från åskväder och starka vindar under denna period.

När det gäller östliga vindar och sydostliga vindar som täcker Thailandviken, den södra regionen och Andamansjön, kan detta leda till åskväder i den södra regionen. Seglare bör undvika att segla i områden som är utsatta för åskväder.

Dessutom täckte högtrycksområden mellan den 11 och 13 maj de övre delarna av Thailand och Sydkinesiska havet. Detta resulterade i sydostliga vindar och sydliga vindar som täckte de övre delarna av Thailand. Samtidigt upplevde de övre delarna av Thailand varmt till extremt varmt väder, vilket ledde till åskväder, starka vindar och kraftiga regn i vissa områden.

Från den 14 till 17 maj försvagades dock de sydostliga vindarna och sydliga vindarna som täckte de övre delarna av Thailand, vilket orsakade en minskning av nederbörden. Det skulle vara varmt väder mitt på dagen och extremt varmt väder i vissa områden.

När det gäller luftkvaliteten har Thailand en låg ansamling av små dammpartiklar, PM 2.5, då det regnade i många områden och bra luftventilation.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.