Thailands Maya Bay rankas 5:e bland världens bästa stränder, Pattaya Beach rankas 12:e

Nationellt —

Thailands fantastiska Maya Bay på Phi Phi Island har utsetts till den femte bästa stranden i världen av Beach Atlas, en Storbritannien-baserad webbplats.

Golden Beach Awards 2024, som rankar de 100 bästa stränderna globalt, baserades på röster från resenärer, fotografer och influencers runt om i världen, enligt Beach Atlas. Det tar hänsyn till faktorer som naturlig skönhet, klassiskt tilltal, nattliv, livsstil, samhällsvärde, biologisk mångfald och kulturell betydelse.

I år har Bora Bora Beach i Franska Polynesien säkrat förstaplatsen. Samtidigt har Maya Bay i Krabi-provinsen, södra Thailand, säkrat femteplatsen efter Copacabana Beach i Brasilien.

Förutom Maya Bay, tog två andra stränder i Thailand också in på listan, inklusive Pattaya Beach i Chonburi och Railay Beach i Krabi, efter att ha rankats på 12:e respektive 66:e plats.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.