Jättepyton fångad i Pattaya

Pattaya —

En stor pytonslang som mäter över 3 meter lång fångades av räddningsarbetare i Pattaya söndagen den 12 maj.

Ormen hittades gömd innanför en staketmur vid ett hyreshus på Soi Khao Ta Lo 16/1 i Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Invånare i området ringde efter hjälp efter att ha sett ormen slingrande runt fastigheten.

Efter att ha tagit emot samtalet rusade räddningsarbetare från Nongprue kommuns katastrofhjälpsenhet till platsen med ormfångningsutrustning. När de kom fram hittade de pytonen uppkrupen under en vedhög. Räddningsarbetarna tog försiktigt bort träet och använde sedan ett ormfångande verktyg för att ta tag i ormens huvud och dra ut det från dess gömställe. Operationen genomfördes snabbt och säkert.

Ormen släpptes senare ut i det vilda på en säker plats borta från mänsklig bostad.

Paiwal Chaiphiram, 44, en av invånarna, berättade för The Pattaya News att han och hans vänner satt utanför sina hem när de såg något glida förbi. Först trodde de att det var en ödla, men vid närmare inspektion insåg de att det var en stor pyton. Ormen var på väg att gå in i deras hus när de sprang iväg och ropade på hjälp.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.