Ta vara på ögonblicket: Varför nu är den perfekta tiden att öppna ett thailändskt aktiebolag

Ta vara på ögonblicket: Varför nu är den perfekta tiden att öppna ett thailändskt aktiebolag

Thailands livliga ekonomi, fantastiska landskap och välkomnande kultur har länge lockat internationella investeringar. Men med en nyligen uppsving i kommersiell aktivitet och en stödjande affärsmiljö, finns det ingen bättre tid än nu att införliva ett thailändskt aktiebolag och utnyttja potentialen i denna blomstrande sydostasiatiska nation.

Isaan Advokater: Din betrodda guide till thailändsk inkorporering

Hos Isaan Lawyers kan vårt team av erfarna kommersiella jurister, med över 15 års erfarenhet av att införliva företag sedan 2007, vägleda dig sömlöst genom processen. Vi förstår krångligheterna i thailändsk lag och säkerställer att dina intressen som utlandsmedborgare skyddas. Vårt flerspråkiga team talar både engelska och thailändska, och vi har ett team av interna revisorer för att ge omfattande support.

Varför införliva nu?

 • Blomstrande ekonomi: Thailand har en robust och växande ekonomi som erbjuder en uppsjö av möjligheter inom olika sektorer.
 • Gynnsamt affärsklimat: Regeringen uppmuntrar aktivt utländska investeringar med strömlinjeformade regelverk och attraktiva skattelättnader.
 • Strategisk plats: Thailand fungerar som en inkörsport till Sydostasien, vilket gör att du kan dra nytta av regionens enorma potential.

Inkorporeringsprocessen på ett enkelt sätt

Att införliva ett thailändskt aktiebolag innefattar flera steg, alla hanteras effektivt av våra erfarna advokater:

 • Bokning av företagsnamn: Vi hjälper dig att säkra ett unikt och lämpligt namn för ditt företag.
 • Färdigställande av professionell dokumentation: Våra professionella och erfarna advokater kommer att utarbeta och skicka in dina inkorporeringsdokument till DBD, Department of Business Development för att säkerställa att du är helt skyddad.
 • Utarbetande av föreningsavtalet (MOA): Våra jurister kommer att utarbeta ett omfattande MOA som beskriver företagets struktur, syfte och aktieägaravtal.
 • Utformning av bolagsordningen (AOA): Vi kommer att skapa AOAs som beskriver företagets interna styrningsprocedurer.
 • Företagsregistrering hos DBD: Vi kommer att hantera registreringsprocessen med Department of Business Development (DBD).
 • Öppna bankkonto: Vi guidar dig genom att öppna ett företagsbankkonto för att underlätta finansiella transaktioner.
 • Design och tillverkning av företagslogotypstämplar: Som en del av vår tjänst kommer vi att designa och tillverka en högkvalitativ företagslogotyp som du kan använda i officiell dokumentation.
 • Inkorporeringsdokument: Efter framgångsrikt företagsöppning kommer du att få en komplett uppsättning inkorporeringsdokument översatta till både thailändska och engelska för dina register.

Aktieägare, styrelseledamöter och affärstyper

 • Aktieägare: Minst två aktieägare krävs, med en kombination av thailändska och utländska medborgare tillåten.
 • regissörer: Minst en regissör är nödvändig, och de kan vara antingen thailändska eller utländska.
 • Företagstyper: Ett brett utbud av företag kan införlivas, med vissa begränsningar för vissa sektorer som kräver majoritetsägande i thailändskt land. Vårt team kommer att ge dig råd om den mest lämpliga strukturen för dina specifika affärsmål.

Fördelar med inkorporering

 • Begränsat ansvar: Aktieägarnas ansvar är begränsat till deras investering i bolaget.
 • Arbetstillstånd och visum: Inkorporering kan förenkla att få arbetstillstånd och visum för utländska direktörer och anställda. Här är en uppdelning av det minsta teoretiska kapital som krävs för att registrera ett företag för arbetstillstånd och visumändamål för utländska medborgare:
  • Gift med en thailändsk medborgare: Om du är gift med en thailändsk medborgare är det minsta teoretiska kapital som krävs för att registrera ett företag och få visum och arbetstillstånd 1 XNUMX miljoner baht. Dessutom måste du anställa minst två thailändska anställda.
  • Inte gift med en thailändsk medborgare: Om du inte är gift med en thailändsk medborgare, hoppar det minsta teoretiska kapitalet som krävs för att registrera ett företag och få visum och arbetstillstånd till 2 XNUMX miljoner baht. Du kommer också att behöva anställa minst fyra thailändska anställda.
 • Skattefördelar: Thailand erbjuder en konkurrenskraftig bolagsskattestruktur. Här är en uppdelning av skattesatserna:
  • Nettovinst som inte överstiger 300,000 XNUMX baht: 0 % skatt (ingen skatt)
  • Nettovinst mellan 300,000 3,000,000 baht och XNUMX XNUMX XNUMX baht: 15% skatt
  • Nettovinst som överstiger 3,000,000 XNUMX XNUMX baht: 30% skatt (Notera: Vi rekommenderar att du konsulterar en skattespecialist för detaljerad rådgivning om hur ditt företag kan dra nytta av thailändsk skattelagstiftning och potentiella undantag för specifika branscher)

Relevant thailändsk lag

Den primära lag som styr bolagsbildning är Thailands civila och kommersiella lag (avsnitt 1097 till 1128). Våra advokater har en djup förståelse för denna kod och säkerställer att ditt företag följer alla juridiska krav. Dessutom spelar Foreign Business Act (FBA) en roll för att reglera affärsverksamheten för utlandsägda företag i Thailand.

Viktiga punkter att komma ihåg

 Thailand boasts a flourishing economy with vast investment opportunities.

 The government actively supports foreign investment.

 Isaan Lawyers’ experienced team guides you through every step of incorporation.

 Incorporation offers benefits like limited liability, visa support, and potential tax advantages.

 We provide a company logo stamp and full incorporation documents in both Thai and English.

Redo att ta tillfället i akt?

Kontakta Isaan Advokater idag!

https://isaanlawyers.com/contact-us/

Låt vår expertis bana väg för din framgångsrika affärssatsning i Thailand.

I Pattaya varför inte ge vårt systerföretag ett rop på http://www.anglosiamlegal.com

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/