Tidigare borgmästare i Pattaya frikändes från rättsliga anklagelser som involverar Waterfront Condo eftersom preskriptionstiden löper ut

Pattaya-

Den thailändska brottmålsdomstolen för korruptions- och oredlighetsfall i region 2 har frikänt den tidigare thailändska kulturministern och Pattayas borgmästare, Ittipol Khunpluem, tillsammans med nio medarbetare, i ett mål rörande det påstådda utfärdandet av ett olagligt bygglov.

Tillståndet i fråga gällde utvecklingen av bostadsrätten Waterfront Suites & Residences, ett projekt beläget vid foten av berget Phra Tamnak i kuststaden Pattaya. Projektet har varit otroligt kontroversiellt och avstannat i flera år på grund av många juridiska strider som vi rapporterade här.

Anklagelserna, som går tillbaka till 2008 under Ittipols borgmästarperiod i Pattaya, lades ner efter att domstolen erkänt att den 15-åriga preskriptionstiden hade löpt ut i september 2023.

Målets slutsats kommer efter Ittipols korta avresa till Kambodja den 5 september 2023, efter att åklagarmyndigheten inlett rättsliga förfaranden. Ittipols återkomst till Thailand den 9 oktober 2023 markerade slutet på hans månadslånga frånvaro.

Han blev arresterad vid hans återkomst som vi rapporterade här på Suvarnabhumi flygplats.

TPN Media har täckt det kontroversiella Waterfront Condo-fallet i detalj HÄR.

Att den tidigare borgmästaren frikändes från anklagelserna i fallet kommer definitivt inte att avsluta de pågående juridiska striderna som involverar själva projektet. Borgmästaren hade hela tiden förklarat sin oskuld.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/