UPPDATERING: En misstänkt i sydkoreanskt lösen-mordfall i Pattaya arresterad i hemlandet

Pattaya —

Sydkoreansk polis har gripit en av de misstänkta i sitt hemland i samband med den brutala kidnappningen och mordet på en sydkoreansk man vars kropp hittades dumpad i en reservoar i Pattaya.

En videoreportage av denna historia finns här.

Först vår tidigare historia:

Thailändsk polis hittade kroppen av en försvunnen sydkoreansk man i en plasttunna fylld med cement i en reservoar i Pattaya, efter en utredning av ett fall av kidnappning och lösen.

Nu till vår uppdatering:

Gripandet gjordes söndagen den 12 maj efter upptäckten av offrets kropp, Eui Jong Roh, den 11 maj. Offrets kropp hittades stoppad i en betongfylld plasttunna dumpad i Mapprachan-reservoaren i Pattaya.

Sydkoreanska myndigheter tillfångatog en misstänkt, identifierad som Lee Roun, i hans hus i Gyeongnam-provinsen, sydöstra Sydkorea. Den misstänkte är i 20-årsåldern och är en av tre misstänkta som ska ha fört bort offret i Bangkok, säger sydkoreansk polis. Lee har ännu inte släppt något offentligt uttalande eller vädjan i fallet.

Enligt poliskällor hade alla tre misstänkta flytt från Thailand. Mr Lee återvände till sitt hemland medan en annan hade tagit sig illegalt in i Myanmar och den tredje till Kambodja.

Polisen fortsätter sin utredning och arbetar med internationella brottsbekämpande partners. Det rapporterades också att offrets fingrar hade blivit avskurna av de misstänkta.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.