Vandalism förstör den ikoniska stadsskylten i Pattaya

FOTO: Pattayaonlinenews

Pattaya —

Pattaya City-skylten vid Laem Bali Hai har förstörts av vandaler som använder sprayfärg, vilket har orsakat skador på den ikoniska turistvyn.

Enligt lokala rapporter upptäcktes vandalismen av myndigheter efter inlägg på sociala medier av oroliga medborgare. Vid myndigheters inspektion visade det sig att vandalerna hade spraymålat bokstäverna "P" och "A" på "PATTAYA"-skylten med vit, svart och orange färg. De förstörde också de omgivande gångvägarna och metallbalkarna med graffiti och klistermärken.

Pattaya City-skylten är en populär utsiktsplats för turister att ta bilder och njuta av utsikten över staden. Skadegörelsen har upprört många invånare och företagare, som har krävt att vandalerna ska straffas lagligt och möjligen med att skada statlig egendom som kan ge år i fängelse och hundratusentals baht i böter.

Lyckligtvis har området övervakningskameror och relevanta myndigheter granskar för närvarande bilderna i ett försök att identifiera vandalerna.

I mars i år Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches lämnade personligen in en polisanmälan för att arrestera två tonåringar för att ha sprejat graffiti på allmän egendom vid Bali Hai-piren. Polisen grep framgångsrikt vandalerna och fick dem att städa upp röran som de själva orsakade.

FOTO: Pattayaonlinenews
FOTO: Pattayaonlinenews
FOTO: Pattayaonlinenews
FOTO: Pattayaonlinenews
FOTO: Pattayaonlinenews
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.