Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Förlängning av visumbefrielsen för indiska och taiwanesiska besökare och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 6 maj till söndagen den 12 maj 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. BeachAtlas, en brittisk startup som specialiserar sig på strandrelaterad information, har avslöjat resultaten för 2024 års Golden Beach Award, som visar upp de 100 bästa stränderna världen över.

Maya Bay fick internationell berömmelse genom sitt framträdande i filmen "The Beach", med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, vilket gör den till en eftertraktad destination för turister över hela världen.

2. Det thailändska kabinettet har godkänt att förlänga den 30-dagars visumfria inresan för indiska och taiwanesiska besökare till den 11 novemberth i år 2024.

Undantaget för indiska och taiwanesiska passinnehavare gäller ytterligare sex månader från 11 maj till 11 novemberth2024

3. Thai Central Investigative Bureau (CIB) höll en presskonferens angående gripandet av en amerikansk misstänkt i en bostadsrätt i Bang Phlat, Bangkok, som påstås ha tvingat kvinnor att arbeta som prostituerade i USA.

Den misstänkte ska också ha bjudit in thailändska kvinnor till sina tillfälliga bostäder.

4. Thoen-poliser fick en rapport med dödlig olycka om en buss med 33 kinesiska turister som kraschade in i träd vid vägkanten på Phahonyothin Road, Thoen, Lampang.

Bussen hade plockat upp de kinesiska turisterna från Fang, Chiang Mai för att resa till Bangkok.

5. Thailands premiärminister Srettha Thavisin, engagerar relevanta myndigheter för att ta itu med narkotikafrågor och förespråkar omklassificering av cannabis som en typ 5-narkotisk drog.

Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister, nämnde offentligt fallet med ett förslag att omklassificera cannabis till en illegal narkotika typ 5.

Prasitchai Nunual, generalsekreteraren för nätverket för Shaping the Future of Thai Cannabis, svarade på den thailändska premiärministerns uttalande angående ett förslag om omklassificering av cannabis som en typ 5-narkotisk drog.

Mr. Srettha Thavisin, den thailändska premiärministern som för närvarande besöker Kanchanaburi, berättade för allmänheten om ryktena om att den föreslagna omklassificeringen av cannabis till en narkotika olaglig drog potentiellt skulle kunna orsaka interna konflikter bland koalitionsregeringspartierna.

Cannabis kommer säkert att bli ett hett ämne för framtiden i Thailand.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.