EEC Policy Committee och Bank of America undertecknar MOU för att öka investeringarna i den östra ekonomiska korridoren

Nationell-

Den 14 maj 2024 undertecknade Dr Chula Sukmanop, generalsekreterare för Eastern Economic Corridor Policy Committee (EECPC), och Ornkanya Pibuldham, president och Chief Country Officer för Bank of America i Thailand, ett MOU för att köra investeringsstödsmekanismer och bygga upp förtroende för internationella investerare i EEG.

Dr Chula avslöjade offentligt att undertecknandet av MOU var att skapa ett strategiskt samarbetsnätverk mellan EEC och Bank of America.

Samarbetet syftade dessutom till att bygga upp förtroende och locka investerare från staterna till EEC, särskilt inom medicinska, hälso-, digitala-, flyg- och logistikkluster.

Investeringsstödssystemet skulle utveckla och stödja investeringen i EEC med finansiella tjänster, vilket skulle kunna leda till hållbar utveckling. EEC satte dock ett mål att generera investeringsintäkter på 500 miljarder baht inom fem år, enligt Dr. Chula.

Ornkanya förklarade för allmänheten att samarbetet var att stärka Thailands ekonomi och vision för regionala investeringar i Sydostasien. Bank of America försökte hjälpa kunder på regional och global nivå inom viktiga industrier, inklusive robotik, fordon och ren energi.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.