Munk greps för att ha undgått gasbetalning och narkotikainnehav efter kollision med polisen i Maha Sarakham

Maha Sarakham—

Den 14 maj 2024 fick poliser i Mueang Maha Sarakham en rapport från en bensinstationschef om en munk i en lastbil som påstås ha undgått en gasbetalning på 1,300 XNUMX baht i Kantharawichai, Maha Sarakham.

Mueang Maha Sarakhams polis och relevanta poliser skickades för att förfölja den misstänkte på väg till Mueang Maha Sarakham. Det rapporterades att en polisman på en motorcykel blev påkörd och fick sitt högra ben brutet.

Den misstänkte ska dock ha kolliderat med en songthaew med sex passagerare, vilket fick den misstänktes lastbil att sluta röra sig. Enligt polisrapporten ska goda medborgare ha tagit tag i den misstänkte, offentligt identifierad endast som Mr. Suthep, en 48-årig munk, som påstås vara drogpåverkad och tala oförstående.

Den misstänkte munken eskorterades till polisstationen i Mueang Maha Sarakham för förhör och testades positivt för drogtester. Det rapporterades också att polisen hittat tre amfetaminpiller.

Enligt polisrapporten var den misstänkte munken på väg till Phetchabun och fyllde på bränsle vid Kantharawichai, Maha Sarakham, innan han undvek betalningen. Den misstänkte munken ska ha flytt och haft en olycka som kolliderade med polisen och songthaew innan han greps.

Den misstänkte munken berättade för polisen att han tog olagliga droger när han körde bil och köpte två amfetaminpiller för 100 baht med hjälp av pengaerbjudanden från buddhister. Inledningsvis väckte polisen anklagelser om att ha innehaft olagliga ämnen och tagit olagliga ämnen under körning mot den misstänkte munken.

Tidigare rapporterade TPN om en 53-årig man som undvek gasbetalning, vilket ledde till att polisen körde höghastighetsjakt över provinser på totalt 160 kilometer.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.