Pattaya Cricket Club ger Bangkok Blues CC Blues i Bangkok Cricket League-finalen

Pattaya —

Finalen spelades på en solig och mycket varm AIT-bana söndagen den 12 maj 2024. PCC var fulla av självförtroende efter att ha underkastat Asian Stars en omfattande smäll dagen innan och BBCC var säkra på att ha vunnit alla 13 matcherna och att ha besegrat PCC två gånger detta säsong. En vinst för PCC skulle vara poetisk rättvisa eftersom en sådan vinst var hur PCC kom tvåa förra året.

PCC stärktes av återkomsten av Luke Stokes, färsk efter sin Premier League-vinst med Southerners och det var därför en bra blandning av tempo, spin och vadd inom laget.
Andy Emery ledde kasten med Shantanu Tambe, vilket bevittnas av domarna, Tauseef Khalid och Robin John, som vanns av BBCC som bestämde sig för att bowla först. Luke tog sin vanliga första plats och Roshan Perera flyttade till nummer två för att möta takten med Vivek Yadav.

De första överslagen började bra för PCC då de gjorde 14 av en partiell över från Mohnish. Han kastade en hel kast till Luke som kördes tillbaka mot bowlaren som nästan fångade den men kluvade änden av fingret och behövde sjukhusvård. Bollen gick fortfarande för en 4. PCC gjorde mål med jämna 6 runs per over när Luke ansågs vara ute, fångad för nedför bensidan för 18 av målvakten, Kamlesh Singh, utanför Pradeep Mauryas första over. Under tiden malde Roshan stadigt iväg tills Mohnish återvände till attacken.

En ingen boll 6 och en gräns 4 resulterade som drev fram poängen. Ajay Tak togs fram för att bolla sina mycket långsamma dibbley-dobblare i 12-över, och hans 2nd over gav belöningar när Roshan dansade ner wicket och blev stumpad av Adnan Michael för respektabla 33, 88 för 2 från 14 overs. Drycker togs tidigt och Jainish Parikh ersatte Roshan. Ajay fortsatte med snurr men Kamlesh ersattes av tempo från Mohammed Umar.

Jainish hade nått 2 när han släpptes på den långa gränsen utanför Ajay och detta visade sig vara ett allvarligt kostsamt misstag. Ryan hade nått en ambulerande 28 från 37 bollar när en boll inte riktigt nådde gränsen och hittade Rakesh Yadavs säkra händer, 115 för 3 vid 17 overs. Vid det här laget kom Jainish i steg och attackerade de flesta bowlare med gräns 6:or samtidigt som han fick kort stöd från Andre Human (13), Habby Singh (6), Preet Singh (5) och Andy (2). Gickarna togs alla av fångster i djupet och delades av Mohammed, Pradeep, Kamlesh och Shantanu.

Med bara 2 overs kvar och ställningen på 168, avvek Andy på den första bollen av overs som förde Ben Walter till fältet. Med 3 gräns 4s och en 6 tillsammans med Jainishs 6 gav de 2 sista oversna 32 runs från Pradeep och Shantanu. PCC slutade med 200 för 7 på 25 overs med Jainish 51 inte ut och Ben 22 inte ut. Detta var en försvarsbar poäng och skulle innebära en utmaning även för Bangkok Blues.


Som vanligt inledde BBCC sitt slag med Vidit Mishra och Abdul Rehman som mötte Ryan Driver och Andre Human. Vidit började bra med en gräns 4 men lyckan försvann på nästa boll när Ryan flyttade bort bollen för en kant och fångades väl av Ben vid halka. Rakesh Yadavs första boll bedömdes som LBW och han var ute efter en guldanka, 2 för 6 och en drömstart för PCC.

Ryans andra over innehöll mer misär för BBCC som hans 4th boll hade Shantanu fångad av Luke i mitten av för 11, 19 för 3 i 3rd över. BBCC hade en kort återupplivning när det gällde att inte kasta wickets men den erforderliga runhastigheten steg långsamt allteftersom overserna fortskred. Abdul hade turen att överleva så länge han gjorde eftersom han släpptes två gånger av Jainish. Andre, Preet och Ryan fortsatte att kväva Abdul och Kamlesh tills ett genombrott inträffade i den 11th över, Bens första, när Kamlesh fångades på den djupa mitten av wicket-gränsen av Habby Singh för 14, 58 för 4. Detta utlöste en katastrofal kollaps och den stackars målskytten (jag) hade svårt att hänga med.

Först att gå var Pradeep för 1 fångad av Roshan utanför Ben och 2 bollar senare, Abdul fångades slutligen på gränsen av en utmärkt fångst från Luke för 21, men Ben var inte klar med BBCC och kastade Adnan för en guldanka för en enastående över av 3 för 1. BBCC hade blivit väldigt tyst och väldigt blå runt gälarna vid 64 för 7 på 13th över.

Mohnish tog vecket med sitt bandagerade finger och gav sin personliga nivå av motstånd men han kunde inte behålla några vänner. För att förolämpa skada och tillfoga mer smärta, tog Steve Christie Viveks wicket för 1 run, via en fantastisk fångst av Luke på gränsen, dök en hand, 65 för 8. Monish fortsatte att stå emot, men Mohammed Umar avvek snart för 3, fångade av Ryan-föraren utanför Terry Paivas bowling.

Ajay Tax var sista man in och blockerade allt han kunde medan Monish gjorde mål. Så småningom tog Mohnishs tur slut och han kastades i 22:annd över av Steve för en solid 38, men det var inte tillräckligt och BBCC var alla ute för 108 och besegrade med 92 runs. Ben var Man of The Match med 3 overs 4 för 10, 22 not out och 1 catch.


PCC har varit suverän hela dagen med bowling med 5 runs per over, utmärkt arbete i fält och suverän fångst. Revansch hade tagits och PCC var förtjänta mästare i BCL Division A för andra gången på tre år.
PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar och Pattaya Sports Club för deras stöd och hjälp.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.