Utländskt företag diskuterar Building International Chinese School i Pattaya

Pattaya —

Pattayas borgmästare Mr. Poramase Ngampiches välkomnade representanter från AKD International Inc. i Kanada för att diskutera den potentiella etableringen av en internationell kinesisk skola i staden.

Mötet ägde rum i Pattayas stadshus på kvällen den 13 maj 2024.

AKD International Inc. i Kanada är en utbildningsinstitution som grundades 1994 med huvudkontor i Toronto, Kanada. För närvarande äger och driver företaget 28 skolor och 2 universitet i Kina, med över 10,000 30,000 studenter och XNUMX XNUMX utexaminerade.

Enligt stadens tillkännagivande har företaget erkänt Pattayas status som ett globalt turistmål och sett dess utbildningspotential.

Därför skickade företaget sina representanter för att diskutera sitt intresse av att etablera en internationell kinesisk skola i staden med borgmästaren. Skolan har som mål att locka elever från Kina samtidigt som de välkomnar thailändska och internationella studenter.

Borgmästare Mr. Poramase uttryckte sin tacksamhet till AKD International Inc. i Kanada för att ha erkänt Pattayas styrkor som ett stort turistmål och ett utbildningscentrum. Han erkände också företagets intresse av att välja Pattaya som plats för den föreslagna internationella skolan.

Borgmästaren betonade dock att det krävs en tydlig utbildningsmodell och läroplan för att etablera en ny skola i motsats till ett övertagande. Även om Pattaya inte har befogenhet att direkt ge tillstånd till skolbyggen, erbjöd borgmästaren vägledning till företagets representanter och föreslog att de direkt samordnade med det thailändska utbildningsministeriet. Dessutom rekommenderade han företaget att söka ytterligare råd från Rugby International School om att etablera en storskalig internationell skola i Thailand.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.