Tigerunge upptäckt och fångad i byn Bang Pakong, skickad till naturvårdskontoret för vård

Chachoengsao—

Klockan 3:30, den 16 maj 2024, fick Bang Pakong-poliser en rapport om att en tigerunge sågs i Bang Wua-distriktet, Bang Pakong, Chachoengsao.

Enligt polisrapporten rapporterade Mr. Thanaphon, 23, utan efternamn, till polisen att han hittade en tigerunge framför sitt hus. Räddningsteam och lokalbefolkningen försökte skjuta bort den till ett öppet område.

Räddningsteamen berättade för lokala medier för Bang Pakong att tigerungen attackerade lokalbefolkningen och några av dem sprang iväg för att hålla avstånd.

Räddningsteamen försökte använda kläder för att fånga tigerungen eftersom den blev frustrerad och den började bita människor som gick nära den, enligt räddningsteamen.

Som ett resultat kunde räddningsteamen så småningom fånga tigerungen och planerade att skicka den till Conservation Area Administration Office 2 i Sriracha, Chonburi för ytterligare fosterbehandling.

Mr Chayanon, 21, berättade för räddningsteamen att han och Thanaphon enligt uppgift gick hem och hittade ett obekant djur som han först trodde var en hund men det visade sig vara en tigerunge. Chayanon och Thannaphon gick sedan in i huset och anmälde historien till polisen för hjälp.

Den 16 maj avslöjade Mr. Atthaphon Charoenchansa, generaldirektören för Thai National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department, offentligt att en individ, vars identitet hållits undanhållen, hävdade att en unge hölls på en gård. 

Nationalparkens tjänstemän skulle grundligt undersöka lagligheten av att äga ungen i enlighet med thailändska lagar. Intressant nog hävdade ägaren att ungen var en liger, en hybridavkomma av en tiger och ett lejon, noterade Atthaphon.

Atthaphon förklarade att lagen inte specifikt tar upp ligers, eftersom de varken är tigrar eller lejon. Nationalparkens tjänstemän kommer att undersöka ytterligare för att verifiera påståendet, eftersom det kan utgöra en fara för både ägaren och lokalsamhället, avslutade Atthaphon.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.