Pattaya översvämningar orsakar partiell vägkollaps på tredje vägen

Pattaya —

Kraftiga regn orsakade översvämningar i flera områden i Pattaya på eftermiddagen den 21 maj 2024. Regnet orsakade också en partiell vägkollaps på Third Road nära Hollywood Disco och New Season 88 i North Pattaya.

En video av kollapsen och översvämningen kan ses HÄR på vår YouTube-kanal.

Skyfallet, som varade av och på hela dagen, resulterade i att vattennivåerna steg till mellan 10 och 70 centimeter på flera platser.

De drabbade områdena inkluderar järnvägsvägen mellan Soi Wat Thammasammakhi och Soi Khao Talo, Sukhumvit Road i södra Pattaya, Phaniat Chang-korsningen och Mum Aroi-korsningen. Dessa områden är vanligtvis utsatta för översvämningar.

Översvämningsvattnet gjorde det oframkomligt för motorcyklar och småbilar, men vattnet drog sig snabbt tillbaka och återgick till normala nivåer till synes tack vare stadens nya dräneringssystem. Men efter att översvämningsvattnet sjunkit, märkte invånare nära Hollywood Disco och New Season 88 i norra Pattaya att den tredje vägens yta hade skadats. Man trodde att vattentrycket och erosionen fick vägytan att sjunka med cirka 10 centimeter över en 5 meter lång sträcka.

Inga personskador eller fordon skadades tack vare snabba svar från lokala invånare och relevanta myndigheter.

Som tur var blev det inga skador. Invånare i närheten larmade Pattaya City tjänstemän för att reparera skadorna.

Pattaya Citys ingenjörsteam och andra relevanta myndigheter inspekterade vägen och stängde den för trafik. De arbetar för närvarande med att reparera den skadade ytan med hjälp av grävmaskiner för att jämna ut marken under vägytan och återbelägga vägen. Vägen väntas snart öppnas för trafik igen.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.