Thailands meteorologiska avdelning meddelar att Thailand officiellt har gått in i regnperioden den 20 maj

FOTO: Matichon

Nationell-

Klockan 12:00, den 21 maj 2024, utfärdade den thailändska meteorologiska avdelningen ett tillkännagivande om att Thailand officiellt gick in i regnperioden den 20 maj.

Enligt thailändska nationella medier undertecknade Kanwee Sitthicheapak, generaldirektören för den meteorologiska avdelningen, ett tillkännagivande om att Thailand hade avslutat sin sommarsäsong och gått in i regnperioden den 20 maj 2024.

Detta berodde på att de övre delarna av Thailand upplevde tätt regn som täckte mer än 60 % av området under tre dagar i rad. Dessutom ändrade vindarna på övre nivån på en höjd av cirka 1.5 kilometer riktning mot sydväst, vilket ledde till att fukten från Andamansjön kontinuerligt täcker Thailands område.

Samtidigt hade de övre vindarna på en höjd av cirka 10 kilometer skiftat riktning mot öster, vilket indikerar början av regnperioden i Thailand för i år.

Vädret skulle se nederbörd som täcker mer än 60% av området, särskilt i de övre delarna av Thailand. Regnperioden förväntades sluta i mitten av oktober 2024, medan nederbörden skulle fortsätta till mitten av januari 2025 i den södra regionen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.