Brittiska turister inblandade i viral Soi Six-bråk med vakter hittade, lämna in formellt rättsligt klagomål

Pattaya, Thailand – I en viral incident som har skapat internationella rubriker och drivit stora spekulationer och diskussioner på nätet, attackerade en grupp oberoende kontrakterade vakter brutalt brittiska turister efter en rasande dispyt om ett lagförslag på det livliga Soi 6 Pattaya under den gångna helgen. Attacken väckte allvarliga farhågor om säkerheten och skadade den familjevänliga bilden av det populära turistmålet, enligt Pattaya Police.

Tidigt på kvällen den 24 maj 2024, en konfrontation utbröt mellan utländska turister och en grupp kontrakterade säkerhetsvakter som övervakade oberoende lokala barer på Soi Six som vi rapporterade här.

Bråket, som började som en tvist om en räkning i en bar där offren verkar bli aggressiva och konfronterande med barpersonal och säkerhet, även med en utländsk man som vid ett tillfälle knuffade ut en annan kund från baren som verkade försöka för att lugna ner situationen, eskalerade till fysiskt våld, vilket lämnade offren misshandlade och blåmärken. Händelsen fångades på video och väckte upprördhet och fördömande.

Videon kommer inte att delas i den här artikeln eftersom den kan kränka känsliga tittare.

I synnerhet bilder av en vakt som våldsamt sparkar en turist i huvudet medan han redan låg på marken efter att ha blivit slagen, väckte upprördhet och skapade rubriker över hela världen. Vakten hävdade att offret attackerade honom först och bröt hans näsa på gatan, vilket startade slagsmålet.

Vissa spekulerade att mannen var allvarligt skadad, i koma eller avliden, men inget av det var korrekt eftersom offret berättade för Pattaya-polisen idag att han hade lyckats gå iväg mestadels oskadad från händelsen och återvända till sitt hotell.

Faktum är att den inblandade mannen sa att han till och med gick ut och drack samma natt på Walking Street.

Offren som gick bort från slagsmålet fångades faktiskt på CCTV-filmer som släpptes till Pattaya News flera dagar tidigare.

Pol. Överste Navin Teerawit, chef för Pattayas polisstation, har personligen lett utredningen. Polisen grep snabbt gärningsmännen som sedan bad om ursäkt för sina handlingar men Pattaya-polisen hade behövt vittnesmål från offren för att gå vidare med rättsliga åtgärder och har tillbringat de senaste dagarna med att leta efter dem och uppmuntra dem online genom PR-uttalanden att komma och träffa polisen för att göra formella juridiska klagomål.

Offret för huvudsparkningen, identifierad av polisen i Pattaya som Bryce Mahoney, en 42-årig brittisk medborgare, träffade äntligen polisen idag, den 29 maj 2024, tillsammans med en man som han kallade sin bror, men det var oklart om det fanns en blodsläkting, inblandad i händelsen. De träffade polisen i kväll på Pattayas polisstation runt 6:00 efter att ha hittats av Pattayas poliser och Royal Thai Army Regiment 2, som hade blivit ombedd att hjälpa till med att lokalisera männen. Mr. Mahoney är turist och lagligen kan stanna i Thailand till den 8 juni, tillade överste Navin.

Mr Mahoney berättade om händelserna som ledde fram till attacken och berättade för polisen att han och hans vänner hade firat hans födelsedag på en bar på Soi Six. Mr Mahoney erkände att han var berusad och hade druckit alkohol hela eftermiddagen och bekräftade att en tvist om dryckesräkningen eskalerade till en spänd verbal konflikt med barpersonalen, som ringde säkerheten vilket bara förvärrade Mr Mahoney och hans vänner ytterligare som sedan kulminerade. i fysiskt våld på gatan framför baren.

Mr. Mahoney har nu officiellt lämnat in ett klagomål till Pattaya-polisens utredande tjänstemän och begär rättsliga åtgärder mot vakterna som var involverade i att attackera honom. Hans skador var bland annat blåmärken i ansiktet och huvudet men han skadades inte allvarligt och behövde inte sjukhusvård, enligt Mahoney. Efter ett kort besök på sitt hotell efter bråket sa Mr. Mahoney att han sedan gick ut och drack mer på Walking Street utan problem.

Samtidigt valde en av Mr. Mahoneys vänner att inte rapportera brottet eller identifiera sig på grund av säkerhets- och integritetsproblem och är enligt uppgift inte längre i Pattaya. Det här tros vara mannen på video som sågs knuffa ut en annan kund från baren innan konfrontationen med vakterna.

Under tiden, enligt överste Navin, opererade den kontrakterade säkerhetsgruppen som var ansvarig för attacken oberoende, utan något officiellt godkännande eller utbildning i Pattaya City. De var inte direkt anslutna till någon bar eller grupp, sade överste Navin, och entreprenörerna bröt mot thailändska myndigheters policy. Som ett resultat kommer gruppen av oberoende vakter att ställas inför rättsliga åtgärder för detta också, sade överste Navin.

Polisen i Pattaya fortsätter sin utredning och ytterligare åtal kan komma att väckas mot förövarna. Det är i nuläget oklart om offren kommer att ställas inför några åtal, till exempel för att ha knuffat ut en annan kund från baren eller påstås ha brutit näsan på en av vakterna.

Pattayapolisen betonade också att om en turist har ett problem med ett lagförslag snarare än att försöka debattera eller argumentera med personalen eller säkerheten för att ringa turistpolisen på 1155 som en opartisk part för att komma och hjälpa till med en situation. Överste Navin sa att polisen skulle svara så snabbt som möjligt på eventuella förfrågningar om hjälp vid räkningstvister.

Pattaya News kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad om den här historien när mer information släpps.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/