Förrymd röd känguru från Chiang Mai Zoo hittades död nära vattenfallet Huai Chang Khian

Chiang Mai-

Den 29 maj 2024 rapporterade lokala medier i Chiang Mai att en röd känguru rymt från Chiang Mai Zoo och upptäcktes av en förare på vägen Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

En viral video, inspelad klockan 7:50 den 29 maj, väckte oro bland nätanvändare om känguruns säkerhet och det potentiella hotet från herrelösa hundar. Det rapporterades att den röda kängurun var en två år och sex månader gammal hona.

Tidigt på morgonen den 30 maj hade mer än 40 officerare från Chiang Mai Zoo och Doi Suthep-Pui nationalpark sökt till fots för andra dagen för att lokalisera den förrymda kängurun i en radie på en kilometer. Spår av kängurun, inklusive gödsel och fotspår, hade hittats djupt inne i Doi Suthep-skogarna, men djuret förblev på fri fot.

Tyvärr, klockan 2:30, hittade Chiang Mai-officerare den röda kängurun död i ett område nedanför Huai Chang Khian-vattenfallet, 1.8 kilometer från Chiang Mai Zoo.

Inledningsvis drog poliserna slutsatsen att kängurun av misstag kan ha fallit i vattenfallet och inte kunde klättra upp igen. Inga spår av bett eller repor från andra djur hittades, enligt nationalparkens tjänstemän.

Följaktligen kommer veterinärer att utföra en obduktion av den röda kängurun för att fastställa den exakta dödsorsaken. Det finns ingen ytterligare information om hur kängurun flydde från djurparken, noterade TPN.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.