Thailändska meteorologiska avdelningen varnar för kraftiga nederbörd och snabba översvämningar från 1-7 juni 2024

Nationell-

Den 1 juni 2024 släppte den thailändska meteorologiska avdelningen en väderprognos för de kommande sju dagarna, från 1 juni till 7 juni 2024.

Från den 2:a till den 7:e juni 2024 kommer en måttlig sydvästmonsun att råda över Andamansjön och Thailandsbukten. Dessutom kommer ett lågtrycksområde att täcka Vietnams övre kustregion och Tonkinbukten. Detta vädermönster kommer att orsaka kraftiga regn i vissa områden och mycket kraftiga regn i delar av de norra, övre nordöstra, centrala och östra delarna av Thailand.

Från 1:a till 3:e juni 2024 förväntas måttliga vindar och vågor i Andamansjön och Thailandsbukten. I övre Andamansjön kommer vågorna att nå höjder på 1-2 meter, medan vågorna i nedre Andamansjön och Thailandviken kommer att vara cirka 1 meter höga. Under åskväder kan vågorna överstiga 2 meter.

Från den 4:e till den 7:e juni 2024 kommer vågorna i övre Andamansjön och övre Thailandviken att ligga kvar på 1-2 meter, och i nedre Andamansjön och nedre Thailandviken kommer vågorna att vara cirka 1 meter höga, med vågor högre än 2 meter i områden med åskväder.

Dessutom rör sig den tropiska stormen "Maliksi" över Guangdong-provinsen, Kina, nordnordost med en hastighet av cirka 15 kilometer i timmen. Den förväntas försvagas till en tropisk depression och sedan till ett starkt lågtrycksområde. Medborgare i de drabbade områdena bör kontrollera väderförhållandena innan de reser.

Thailändska medborgare bör vara försiktiga med farorna som utgörs av kraftiga till mycket kraftiga nederbörd och ackumulerad nederbörd, vilket kan leda till snabba översvämningar och skogsavrinning, särskilt i kuperade områden nära vattendrag och låglänta regioner.

Sjömän i Thailandsbukten och Andamansjön bör navigera försiktigt och undvika att segla i områden med åskväder.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.