Suvarnabhumi flygplatstjänstemän avstängd efter offentlig tvist, AOT ber om ursäkt

Nationell-

Den 4 juni 2024 utfärdade Airports of Thailand (AOT) PLC ett officiellt uttalande som adresserade en viral video som visar två säkerhetstjänstemän på Suvarnabhumi flygplats som påstås vara inblandade i ett hett gräl framför passagerarterminalen.

Enligt AOT involverade incidenten, som inträffade klockan 2 den 4 juni, en personlig tvist mellan två säkerhetstjänstemän medan de var i tjänst och i uniform. AOT-tjänstemän fördömde beteendet och noterade att sådana handlingar är oacceptabla.

AOT betonade att bråket bröt mot organisationens regler och praxis. Följaktligen stängdes båda tjänstemännen omedelbart av, och en oberoende kommitté bildades för att undersöka händelsen ytterligare och fastställa lämpliga disciplinära åtgärder enligt AOT-reglerna.

I sitt uttalande utfärdade AOT också en offentlig ursäkt för tjänstemännens agerande, vilket underströk vikten av personaldisciplin. Tjänstemännen nämnde att maximistraffet för sådant tjänstefel kunde vara uppsägning från AOT-anställning.

Orsaken till tvisten avslöjades inte av AOT och namnen på de inblandade männen släpptes inte till media.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.