National Water Resources Office utfärdar översvämningsvarning på grund av monsun

PRESSMEDDELANDE:

Office of the National Water Resources meddelade att sydvästra monsunen täcker Andamansjön, Thailand och Thailandsbukten, vilket resulterar i kraftiga och mycket kraftiga regn i vissa områden, särskilt i de norra, övre nordöstra och centrala regionerna.

Översvämningsvarningar har utfärdats för 4–11 juni 2024 för följande regioner:

Norra regionen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Tak, Phitsanulok och Phetchabun.

Övre nordöstra regionen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Chaiyaphum och Khon Kaen.

Central region: Kanchanaburi, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachinburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat.

Department of Disaster Prevention and Mitigation har samordnat med dessa 23 provinser för att förbereda sig för potentiellt kraftigt nederbörd som kan leda till översvämningar, avrinning av skogar och stående vatten. Myndigheterna instrueras att övervaka och se upp för väderrelaterade katastrofer 24/7, särskilt genom att noggrant följa nederbördsnivåerna i varje område och övervaka högriskzoner för kraftigt eller ackumulerat regn som kan orsaka översvämningar.

För naturliga turistplatser, om kraftigt regn utgör en risk för fara, ska provinsguvernörerna beordra ansvariga myndigheter att utfärda varningar och begränsa tillgången till de drabbade områdena. Dessutom ska tjänstemän vara stationerade i dessa högriskområden dygnet runt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.