Fiskebåt kantrar utanför Jomtien Beach, två personer räddade, en allvarligt skadad

FOTO: ข่าวพัทยา Pattayanews

Jomtien —

Två fiskare räddades efter att deras lilla fiskebåt kantrade utanför Jomtien Beach i morse bland starka vågor och vindar. En av fiskarna skadades allvarligt.

Händelsen inträffade runt 7:06 idag, den 9 juni. Sawang Boriboon Thammasathan Rescue Foundation fick ett samtal om en båt som kantrade och två personer som ramlade i vattnet och fick skador.

När de kom till platsen hittade räddningsarbetare den skadade fiskaren, identifierad endast som Mr. Natthapong, 30, lidande av vattenaspiration. De gav omedelbart första hjälpen och transporterade honom omedelbart till Pattaya Hospital. Den andra fiskaren, Mr. Phongsak, 25, visade sig endast ha lindriga skador och var i ett tillstånd av chock.

Enligt Mr Phongsak hade han och Mr Natthapong tagit sin lilla fiskebåt ut till havet utanför Jomtien Beach för att fånga skaldjur till försäljning. Vädret var till en början lugnt, men när de återvände till stranden, fick starka vågor och vindar deras båt att kantra.

Båda fiskarna kämpade för att hålla sig flytande och simma tillbaka till stranden. Tyvärr hade Natthapong svalt mycket vatten och var i kritiskt tillstånd. Fiskarnas båt sjönk till havets botten.

FOTO: ข่าวพัทยา Pattayanews

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.