Hårt arbetande döv skoputsare i Pattaya berömd av nätanvändare

FOTO: ข่าวคนชล

Pattaya —

En döv thailändsk skoputsare i Pattaya får mycket beröm av nätanvändare för hans hårda arbete och beslutsamhet för att övervinna livets utmaningar.

Historien om en skoputsningsman vid namn "Kai" blev först känd på internet när en lokal journalist stötte på honom när han rengjorde en utländsk turists skor på Pattaya Beach förra veckan.

Enligt journalisten tjänar Kai ett ärligt uppehälle genom att tillhandahålla skostädning till turister. Trots att han är döv och stum har han utvecklat ett sätt att kommunicera med sina kunder med hjälp av en pappersskylt där det står "Anställa rena skor".

Varje dag anländer Kai till stranden med sina skorengöringsverktyg, inklusive en borste, handduk och lack, redo att betjäna kunder som söker hans tjänster.

Han tar bara 60 baht per par, enligt journalisten som interagerade med honom på teckenspråk. Kai rengör och polerar noggrant skor, förvandlar dem från sandiga och slitna till rena och glänsande. Hans engagemang för sitt hantverk och den uppmärksamhet han lägger på varje par gör ofta hans kunder mycket nöjda.

Trots de utmaningar han står inför på grund av sin hörselnedsättning har Kai byggt upp en lojal kundkrets bland turister, särskilt utlänningar som ofta är imponerade av hans arbetsmoral och kvaliteten på hans service. Hans berättelse fungerar som en inspiration och visar att man med beslutsamhet och hårt arbete kan övervinna alla hinder.

Han kan hittas på Beach Road varje dag.

FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล
FOTO: ข่าวคนชล
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.