Thailands regering varnar för kraftiga regn och potentiella översvämningar i Thailand 15-19 juni

Nationellt —

Den 14 juni 2024 varnade viceregeringens talesman Karom Phonphonklang allmänheten att iaktta försiktighet på grund av väderförhållandena från 15 till 19 juni.

Karom uttalade offentligt att monsuntråget som passerar över de övre norra och nordöstra regionerna till ett lågtrycksområde över norra Vietnam och Tonkinbukten, i kombination med en förstärkande sydvästmonsun som täcker Andamansjön, Thailand och Thailandsbukten, kommer att orsak ökade nederbörd och kraftiga regn i vissa områden, särskilt i den östra regionen.

I den södra regionen kommer övre Andamansjön och Thailands viken att uppleva måttliga vindar och vågor, där övre Andamansjön har vågor som är cirka 2 meter höga, och nedre Andamansjön och Thailandsbukten har vågor som är 1-2 meter höga. . Områden med åskväder kunde se vågor som översteg 2 meter.

Från den 15:e till den 19:e juni bör medborgare över hela Thailand vara medvetna om farorna från kraftiga nederbörd och ackumulerad nederbörd, som kan orsaka potentiella översvämningar och jordskred, särskilt i bergsområden nära vattendrag och låglänta områden i norr och öster.

Extra försiktighet rekommenderas när du reser genom stormdrabbade områden. Sjömän i Thailandsbukten och Andamansjön bör navigera med försiktighet och undvika att segla under åskväder, betonade Karom.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.